Obrázek školy

Slavnostní ukončení školního roku 2014/2015

V úterý 30. 6. 2015 v 8.00 jsme na prostranství před budovou základní školy slavnostně ukončili školní rok 2014/2015.

Nejprve tradičně zazněla hymna České republiky, poté se slova ujala paní ředitelka Mgr. Monika Slivková. Shrnula klíčové momenty a úspěchy tohoto školního roku a následně vyzvala děti z kytarového kroužku, který vede Mgr. Helena Musilová, aby předvedly, co se za necelých 5 měsíců činnosti kroužku naučily. Společně jsme si tedy všichni zazpívali známou Okoř.

Dále přišlo na řadu udělení pochval ředitele školy, které paní ředitelka velmi ráda udělila 8 žákům, kteří naši školu úspěšně reprezentovali na různých soutěžích a olympiádách. Tito i další žáci byli za sportovní a jiné úspěchy oceněni poukázkami.

A pak nastal čas loučení. Rozloučili jsme se se třemi učitelkami – Kristinou Vránovou z MŠ, Mgr. Vladěnou Horákovou a Mgr. Monikou Štefkovou, a také s vycházejícími žáky 9. třídy. Před školu je tentokrát na oplátku přivedli žáci 1. ročníku, které deváťáci sami 1. 9. 2014 vítali ve škole. Vycházející žáci si připravili proslov i humorný sestřih písniček, kterými shrnuli své zážitky a postřehy z devítileté školní docházky. A také samozřejmě dojemnou závěrečnou píseň, při které kanuly slzy proudem.

Po závěrečném proslovu pana starosty Ing. Rudolfa Sněhoty se žáci rozešli do tříd a třídní učitelé jim rozdali plody jejich celoroční práce. Žáci 9. ročníku se vydali na obecní úřad, kde jim bylo slavnostně předáno jejich závěrečné vysvědčení spolu s pamětním listem.

<< Zpět